Home / Najnovije / Nakon što pročitate OVO više nikada u životu nećete ni pomisliti da probate SOJINO MLIJEKO!

Nakon što pročitate OVO više nikada u životu nećete ni pomisliti da probate SOJINO MLIJEKO!

U nastojanju da poboljšaju svoju ishranu, mnogi se okreću sojinim proizvodima. Tako zamjenjuju kravlje mlijeko sa sojinim jer sojino mlijeko ne sadrži laktozu.

Najčešće sojino mlijeko koriste vegani i osobe koje ne tolerišu laktozu, jer im se to čini kao pravi izbor. Sojino mlijeko sadrži dosta proteina, željeza, vitamina B, kalcija i malo zasićenih masti i holesterola.

Ipak, sojino mlijeko može ozbiljno naštetiti vašem organizmu. Ovo je 10 razloga zbog kojih biste trebali izbjegavati sojino mlijeko:

1.    Sadrži velike količine prirodnih  toksina koji utiču na količinu estrigena, te upotreba samo 2 čaše sojinog mlijeka može dovesti do hormonalne promjene i narušavanja menstrualnog ciklusa.

2.    Sadrži hemaglutinin, supstancu koja utiče na zgrušavanje eritrocita.

3.    99% soje je genetski modificirano i sadrži najviše pesticida.

4.    Sojini proizvodi posjeduju velike količine fitinske kiseline, koja inhibira resorpciju kalcija, magnezija, bakra, željeza i cinka.

5.    Soja sadrži velike količine aluminija, koji je toksičan za organizam. To ima negativni uticaj na nervni sistem i bubrehe, a povezano je i sa Alzheimerovom bolesti.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money