Home / Najnovije / 5 Ključnih simptoma da imate OŠTEĆENE BUBREGE zbog kojih morate odmah doktoru!

5 Ključnih simptoma da imate OŠTEĆENE BUBREGE zbog kojih morate odmah doktoru!

Bubrezi su vitalni organi koji obavljaju veoma važne funkcije u tijelu. Ali, znate li šta će se dogoditi vašem tijelu, ako bubrezi ne filtriraju toksine i otpadne tvari iz krvi?

Ovdje možete otkriti najranije uzroke oštećenja bubrega i šta možete učiniti kako bi poboljšali njihove funkcije.

Bol u donjem dijelu leđa

To se smatra kao jedan od najčešćih simptoma bolesti bubrega. Može se  pojaviti samo na jednoj strani. Obično je prisutan kad osoba spava samo na jednoj strani, a to je strana bolesnog bubrega.

Gravitacija, takođe, ima svoj udio u tome. Gotovo uvijek, u roku od nekoliko dana, bol postaje bilateralna tj. prebacuje se na drugu stranu.

Bol se može pojaviti u jutarnjim satima nakon buđenja tokom noći. Može se pojaviti na jednoj ili obje strane donjeg dijela leđa. Takođe, možete osjetiti poteškoće u mokrenju. Ovo je najstariji znak oštećenja bubrega i ako se dijagonsticira na vrijeme, može se uspješno liječiti.

Osip, suhoća, svrbež

Ovo je također standardan simptom da nešto nije u redu sa bubrezima. Ako vas koža često svrbi bez nekog očitog razloga, onda vrlo vjerovatno da su vaši bubrezi oštećeni.

Promjene u mokraćnoj funkciji

Bubrezi su također odgovorni za izlučivanje mokraće, zbog čega se vaši mokraćni obrasci mogu mijenjati kada su u nedostatku. Ova promjena može uključivati:

  • Mokraća može biti pjenasta
  • Moguće je da ćete urinirati po noći
  • Vaš urin može sadržavati krv
  • Moguć osjećaj pritiska ili poteškoća sa mokrenjem
  • Češće mokrenje, ili u većim količinama nego inače, blijede mokraće
  • Moguće i rjeđe mokrenje ili u manjim količinama nego inače, tamnog urina.

Budite svjesni da su početne promjene mikraćne funkcije samo blagi znakovi problema sa bubrezima. a promjena boje urina je znak težeg stanja.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money