Home / Najnovije / 5 najboljih namirnica za sprječavanje hormonalne neravnoteže! (I 5 namirnica koje morate izbjegavati)

5 najboljih namirnica za sprječavanje hormonalne neravnoteže! (I 5 namirnica koje morate izbjegavati)

Pravilna ishrana pogoduje zdravlju čitavog organizma, utiče na kožu, metabolizam, reproduktivni sistem i hormonsku ravnotežu.

Hrana bogata nutrijentima povećava energiju, poboljšava raspoloženje i povećava libido. Postoje namirnice koje čak sprječavaju hormonsku neravnotežu.

Ove namirnice pomažu ženama koje trebaju kontrolisati hormone tokom menstrualnog ciklusa. Također, pomažu i ženama u srednjim godinama koje nisu toliko fizički aktivne,a trebaju potrošnju energije.

Pomažu i ženama koje ulaze u menopauzu i trebaju uravnotežiti hormone. Osim toga, pogodno djeluju i na žena koje su menopauzi,a li i na one koje su izašle iz nje.

Djeluju tako što zamjenjuju ćelije i utiču da žene izgledaju i sojećaju se bolje.

Te namirnice su:

Jogurt – bogat je kalcijem i poboljšava zdravlje kostiju, a posjeduje i probiotike koji su bitni za održavanje crijevne flore.

Ti probiotici povećavaju broj zdravih bakterija u crijevima. Osim kalcija, u jogurtu se nalazi i vitamin D neophodan za balansiranje horona i starenje.

Avokado – bogat vlaknima, magnezijumom, vitaminom B i E, kalijumom, folnom kiselinom i zdravim masnoćama.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money