Home / Zdravlje / Ako doživljavate neki od ovih 13 simptoma vjerojatno ne pijete DOVOLJNO vode!

Ako doživljavate neki od ovih 13 simptoma vjerojatno ne pijete DOVOLJNO vode!

Voda se često opisuje kao bitan pomoćnik i dijetama, ali još više je bitnija za svakodnevne zdravstvene beneficije. Ovdje ćemo vam predstaviti 14 simptoma i zdravstvenih problema koji se odnose na nedovoljan unos vode:

1. Suha usta

Jednostavno ali bitno, suha usta mogu biti važan pokazatelj rane dehidracije.

2. Suhe oči

Nedovoljna hidratacija uzrokuje smanjenu produkciju suza, a to je odgovorno za prirodno držanje očiju sigurnim i ugodnim. Prije nego što krenete u potragu za rješenje suhih očiju, pokušajte povećati unos vode.

3. Suha koža

Suhu kožu, koja je slomljena i bolna, treba umiriti sa kremama na vanjskoj strani i liječiti vodom iznutra.

4. Prerano starenje

Najdublji slojevi kože podržavani su vodom koja bogati tkiva. Uz nedovoljan unos vode, ta područja mogu postati potrošena i doprinose pojavi sitnih linija i bora.

5. Pretjerani umor

Nedovoljna hidratacija mijenja efikasnost s kojom se kisik isporučuje u tijelo. To uzrokuje osjećaj umora koji se ne može prevladati svakodnevnim stimulansima kao što je kofein.

6. Pretjerana žeđ

Budite oprezni: ako dehidracija postaje žestoka, osjećaj žeđi može se umanjiti, zato pijte vodu i prije nego što postanete žedni.

7. Neshvatljiva glad

Područja mozga koja osjećaju glad i žeđ su vrlo blizu jedna drugoj. Kao rezultat toga, dehidracija često izaziva osjećaj gladi, čak i u vrijeme kada ne bi trebalo biti razloga da se osjećate gladni.

8. Bolni zglobovi

Pomoć u zaštiti zglobova jeste redovan i adekvatan unos vode.

9. Smanjenje mišićne mase

Mišići prirodno drže veliku količinu vode. Gubitak težine koji se javlja u mnogim dijetama pripisuje se prvenstveno na dehidraciju tih tkiva uzrokujući stezanje, kao i grčeve i umor mišića.

10. Ometan imunološki sistem

Tijelo zahtijeva dovoljne zalihe vode kako bi se uklonili toksini putem urina. Tijekom infekcije, dehidracija može učiniti bolesti dužim jer je tijelo manje sposobno za ispiranje otpada.

11. Probavni problemi

Razmjena tekućine olakšava cijeli probavni proces. Dehidracija može uzrokovati probavna tkiva da funkcionišu manje učinkovito, što dovodi do cijelog niza problema.

12. Zatvor

Baš kao što su potrebne tekućine za apsorpciju one su također bitne za eliminaciju tvari iz probavnog sistema. Povećan unos tekućine je jednostavan, ali i učinkovit lijek za zatvor.

13. Smanjeno mokrenje

Boja i volumen urina jedan je od prvih dijagnostičkih alata koje koriste zdravstveni djelatnici i može pružiti izvrstan vodič za status hidratacije. Nastaviti piti vodu tokom dana dok urin ne dosegne svijetlo žutu boju. To bi trebalo rezultirati najmanje četiri odlaska u wc.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money