Home / Najnovije / Ako držite i pritisnite svoj vrat kao na slici, osjetit ćete nevjerojatan učinak na vašem tijelu!

Ako držite i pritisnite svoj vrat kao na slici, osjetit ćete nevjerojatan učinak na vašem tijelu!

Da li vam se dešava da ste bolesni više nego inače? Vaš limfni sistem mogao bi imati koristi od limfbe drenaže, a iscjeliteljska masaža koju možete obaviti sami je super za to.

Limfni sistem se sastoji od mreže tkiva i organa koji pomažu tijelu da se riješi toksina i otpada.Kada je limfni sistem kompromitiran, tada je i vaše zdravlje.

Iako postoje stotine limfnih čvorova u cijelom tijelu, većina se može naći u prednjem dijelu tijela, što ih čini lako dostupnim tokom samostalnog prakticiranja limfne drenaže.

Masaža koju danas preporučujemo uzet će vam samo 15 minuta vašeg dana za obavljanje ove nježne i opuštajuće masaže. Na taj način povećat ćete brzinu kojom limfni čvorovi mogu filtrirati otpad i druge toksine iz tkiva, te povećati tjelesnu sposobnost za borbu protiv infekcija.

Također, pritisak u glavi ponekad može biti uzrokovan nakupljanjem limfne tekućine u glavu. Ova masaža se fokusira na  otvaranje limfni čvorova na vratu i iza ušiju. Tehnika je vrlo učinkovit u olakšavanju zagušenja od alergije ili prehlade.

Ovu masažu ne bi trebali raditi ako imate temperaturu, problema s cirkulacijom, bolesti srca, aktivno krvarenje, rak ili ste trudne.

Pogledajte video i kako se ova masaža radi:

loading...

Powered by keepvid themefull earn money