Home / Zanimljivosti / Da biste probali ovaj sladoled, morate potpisati da to radite na svoju odgovornost! Evo od čega se pravi…

Da biste probali ovaj sladoled, morate potpisati da to radite na svoju odgovornost! Evo od čega se pravi…

Svi mi volimo sladoled, zar ne ?Šta kada bismo vam rekli da baš ne biste uživali u ovom sladoledu i da je opasan za život.

Riječ je o sladoledu koji se zove “Respiro Del Diavolo” , što se može prevesti kao dah đavola. Trebate znati da ukoliko želite probati ovaj sladoled, ne smijete biti mlađi od 18 godina i trebate potpisati da to radite na vlastitu odgovornost.

Zamislite to, idete na sladoled i potpisujete da to radite na vlastitu odgovornost u slučaju da vam se šta desi. Zašto takav rizik i zšto bi nek nešto uopšte probao, ako postoji velika šansa da će umrijeti. Čak je i samo jedan liz vrlo opasan.

Ovaj sladoled je napraljen od najljućih feferona. Znamo koliko je jedna ljuta, a zamislite koje količine se ovdje koriste. Vlasnici kažu da ovaj recept potiče iz 1936 godine i da je bio tajan.  U Italiji je bio popularan i smatra se da su muškarci probali ovaj sladoled kako bi dokazali svoju hrabrost.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money