Home / Najnovije / DRAGE DAME PAŽNJA: Prestanite konstantno raditi stvari koje vaša vagina mrzi!

DRAGE DAME PAŽNJA: Prestanite konstantno raditi stvari koje vaša vagina mrzi!

Sve žene trebaju biti zabrinute za svoje vaginalno zdravlje. Ako je zdrava onda je prirodno kisela i sadrži bogate količine korisnih bakterija koje pomažu u odbrani od infekcija i održavaju normalnu razinu pH.

Zdrava vagina također izlučuje male količine sluzi da se čisti, slično kao što se slina proizvodi i pomaže očistiti usta.

  • Čistite je predobro a to nije stalno dobro jer vagina tako postaje sklonija iritacija, a možete tako ukloniti dobre bakterije koje pomažu održavanju zdrave razine pH.
  • Koristite ženske higijenske proizvode koji sadrže hemikalije, mirise i boje pa tako mogu izazvati alergijske reakcije. Umjesto toga bolje koristiti običnu vodu.
  • Niste otkrili vazelin? On je bez mirisa ne sadrži alkohol i konzervanse i neće izazvati iritaciju kao losion za tijelo.
  • Nosite pamučne gaćice ili budite bez gaća. Pamuk je idealan jer dopušta da diše i upija vlagu, a ako ste kod kuće preporučuje se da hodate i bez gaćica.
  • Brijanje je idealno za razmožavanje bakterija ako britvicu čuvate u toplom i vlažnom okruženju, zato bolje koristite prirodne losione za brijanje umjesto tradicionalne pjene i koristite potpuno novu oštricu svaki put kad brijete.
  • Vaše rublje miriše nevjerojatno. Deterdžent za pranje rublja sa bojama i parfemom može nadražiti osjetljivu kožu. Odaberite deterdžente koji ne sadrže bojila i arome, i preskočiti omekšivače.
  • Posjećujte ginekologa čak i kada ste potpuno zdrave, barem jednom godišnje. Posjet liječniku je važan za razgovor o zdravstvenim problemima.

 

loading...

Powered by keepvid themefull earn money