Home / Najnovije / On stavlja NOVČIĆ u zamrzivač svaki put prije nego napusti kuću… Ovo je zaista genijalno!

On stavlja NOVČIĆ u zamrzivač svaki put prije nego napusti kuću… Ovo je zaista genijalno!

Sigurno vam se nekad desilo da se vratite kući poslije posla i vidite da nema struje. Onda se zapitate koliko dugo je već nema i da li ćete moći konzumirati hranu iz zamrzivača.

Čak i kada se struja vrati niste sigurni koliko dugo je nije bilo i da li je pametno jesti te namirnice, jer je moguće da su se pokvarile.

Upotrebom ovog jednostavnog trika ćete približno moći odrediti vrijeme koje je fržider proveo bez struje.Onda ćete znati da li je možete konzumirati ili je predugo bila u toplom.

Potrebni su vam samo čaša, novčić i voda. Naspite vodu u čašu i stavite u zamrzivač i tamo ostavite dok ne postane led. Kada postane led, stavite novčić na vrh čaše i vratite u zamrzivač.

Ako odete negdje i niste sigurni da li nestajalo struje, samo pogledajte gdje se novčić nalazi. Ako se nalazi na vrhu ili sredini čaše, to znači da je nestanak struje kratko trajao i možete konzumirati hranu.

Ipak, ako se nalazi na dnu, znači da je nestanak struje dugo trajao (jer se led toliko otopio) i tada ne biste trebali konzumirati te namirnice.

Ovo je odličan trik koji možete isprobati, pogotovo ako ne budete duže vrijeme kod kuće. Podijelite također ovaj trik i sa vašim prijateljima.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money