Home / Zdravlje / EVO ZAŠTO BISTE TREBALI UZIMATI SIRĆE SVAKE NOĆI PRIJE ODLASKA U KREVET…

EVO ZAŠTO BISTE TREBALI UZIMATI SIRĆE SVAKE NOĆI PRIJE ODLASKA U KREVET…

Jabukovo sirće je vrlo zdravo i stoga ga konzumirajte. Možete ga stavljati u salate.Nosi mnoge zdravstvene prednosti.

Npr. smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi. Pomaže kod astme i kašlja, prehlada. Dobro je za kožu, kosu. Samo stavite malu kašiku sirćeta u čašu vode i saperite.

Pomoći će vam i kod uboda insekata. Osim toga, otjerat će komarce  ostale insekte iz vašeg doma. Možete masirati bolne zglobove, a pomoći će vam i kod artritisa.

Ako pijete čašu vode sa malom kašikom sirćeta, jednom dnevno i pomoći će vam da možete lakše smršati. Naravno, uz zdravu ishranu i fizičku aktivnost. Osjećat ćete se puno bolje, a možete dodati i malo meda da poboljšate ukus.

Pored toga, očistit će vaš organizam od toksina. Potaći će rad bubrega i očistiti od kamenca. Konzumirajte nekoliko dana i napravite pauzu. Bitno je da razblažite sa vodom jer je sirće vrlo jako.

Također, infomišite se i konusltujte s ljekarom prije početka konzumiranja sirćeta na ovaj način jer nije preporučljivo u slučaju konzumiranja određenih lijekova.

Možete staviti malo sirćeta u lavor pun vode i potopiti stopala. Očistit ćete ih uspješno i osloboditi se neugodnog mirisa.

 

loading...

Powered by keepvid themefull earn money