Home / Najnovije / GINEKOLOZI UPOZORILI: Ove stvari NIKAKO ne smijete raditi tokom menstrualnog ciklusa!

GINEKOLOZI UPOZORILI: Ove stvari NIKAKO ne smijete raditi tokom menstrualnog ciklusa!

Činjenica je da sve žene postanu emocionalne tokom menstrualnog ciklusa, zbog hormonalnih promjena u tijelu , i grčeva u stomaku, zbog kojih ponekad nisu u stanju ni ustati iz kreveta.

Ovo su stvari koje definitivno trebate da izbjegavate tokom menstrualnog ciklusa:

1.  KUHANJE: Najvažnija stvar kod skoro svake žene u toku dana jeste kuhanje jela za sebe i svoju porodicu. Ipak, kuhanje tokom menstrualnog ciklusa može biti opasno i postoji veliki rizik da možete povrijediti sebe ili nekog drugog.

2. TELEFON: Trebate se držati podalje od telefona, jer se može desiti da tokom hormonalnih promjena u tijelu, dođete na ideju da nazovete svog bivšeg samo kako bi započeli svađu.

S obzirom da tokom menstruacije prolazite kroz razne promjene raspoloženja, postoji velika šansa da napravite ogromnu grešku u životu, onu zbog koje ćete se kasnije kajati.

3. VJEŽBANJE: Ovo je strogo zabranjeno tokom menstrualnog ciklusa. Ne samo da na taj način možete uništiti svoju odjeću, nego možete dobiti još jače bolove u stomaku.

4. ČOKOLADA: Možda će vam izgledati da čokolada može pomoći kod bolova i da se osjećate bolje, ali na kraju ćete se osjećati još gore i bit ćete ljuti što ste to napravili vašem tijelu.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money