Home / Najnovije / GORI OD ALKOHOLA I DROGE: Ovo je tihi ubica u VAŠOJ KUHINJI koji vas polako TRUJE!

GORI OD ALKOHOLA I DROGE: Ovo je tihi ubica u VAŠOJ KUHINJI koji vas polako TRUJE!

Većina začina na našem tržištu tretira se opasnim hemikalijama od kojih je većina zabranjena svugdje, ali porazna činjenica je da skoro niko ne govori o tome.

Kako se saznaje, cijeli proces se događa tokom obrade određenog proizvoda, skladištenja i distribucije začina. Proizvođači začina pokušavaju da izvuku što više ukusnih sastojaka iz hrane, tako da ih tretiraju sa sterilizacijom i etilen oksidom.

Etilen oksid je jedna opasna hemikalija koja zapravo može dovesti do raka ali i raznih genetskih mutacija. Kod manje izloženosti takvim začinima može se pojaviti iritacija, ali često i oštećenja mozga i nerava kao i depresija, te razne druge bolesti.

Još jedna šokantna istina jeste da su neki začini često kontaminirani izmetom glodavaca, koji mogu itekako biti opasni za ljudsko zdravlje.

Što možete učiniti po tom pitanju i kako izbjeći takve začine? Kupujte organske začine! Organski začini ne sadrže punila, sintetiku, vještačke boje, arome i konzervanse, a to se može naći u skoro svim konvencionalnim začinima.

Organski začini također nemaju nikakve genetski modificirane sastojke i to je veliki razlog zašto bi bilo pametno kupovati organske začine ili štaviše napraviti vlastite.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money