Home / Najnovije / GORI OD ALKOHOLA I DROGE: Ovo je tihi ubica u VAŠOJ KUHINJI koji vas polako TRUJE!

GORI OD ALKOHOLA I DROGE: Ovo je tihi ubica u VAŠOJ KUHINJI koji vas polako TRUJE!

loading...

Većina začina na našem tržištu tretira se opasnim hemikalijama od kojih je većina zabranjena svugdje, ali porazna činjenica je da skoro niko ne govori o tome.

Kako se saznaje, cijeli proces se događa tokom obrade određenog proizvoda, skladištenja i distribucije začina. Proizvođači začina pokušavaju da izvuku što više ukusnih sastojaka iz hrane, tako da ih tretiraju sa sterilizacijom i etilen oksidom.

Etilen oksid je jedna opasna hemikalija koja zapravo može dovesti do raka ali i raznih genetskih mutacija. Kod manje izloženosti takvim začinima može se pojaviti iritacija, ali često i oštećenja mozga i nerava kao i depresija, te razne druge bolesti.

Još jedna šokantna istina jeste da su neki začini često kontaminirani izmetom glodavaca, koji mogu itekako biti opasni za ljudsko zdravlje.

Što možete učiniti po tom pitanju i kako izbjeći takve začine? Kupujte organske začine! Organski začini ne sadrže punila, sintetiku, vještačke boje, arome i konzervanse, a to se može naći u skoro svim konvencionalnim začinima.

Organski začini također nemaju nikakve genetski modificirane sastojke i to je veliki razlog zašto bi bilo pametno kupovati organske začine ili štaviše napraviti vlastite.

Powered by keepvid themefull earn money