Home / Najnovije / Nakon gledanja kako se GUMENE BOMBONE zapravo prave, više nikada ih nećete jesti!

Nakon gledanja kako se GUMENE BOMBONE zapravo prave, više nikada ih nećete jesti!

Kao djeca smo uživali jedući gumene bombone i tada naravno uopšte nismo razmišljali o njihovom uticaju na naše zube, ali i cjelokupno zdravlje.

Pa čak i kao odrasle osobe mnogi od nas ih rado jedu i ne mogu im odoljeti. A možda ipak i odole nakon gledanja ovog videa.

Trebate biti svjesni da se gumene bombone prave sa životinjskom želatinom, najčešće svinjskom. Belgijska redateljka Alina Kneepkens je napravila kratki film o pravljenju ovih bombona.

Cilj joj je bio prikazati zapravo kako se prave, šta sve sadrže i kroz koje procese prolaze dok ne dođu do nas. Kao što je već rečeno, gumene bombone posjeduju želatinu koja se najčešće pravi do svinja.

Trebate znati da postoje i bombone koje se prave sa zamjenom za želatinu (agar-agar) koji se dobija iz algi.Ali u većini slučajeva, proces pravljenja gumenih bombona obuhvata spaljivanje i skidanje svinjske kože.

Takođe tetive, ligamenti i kosti se koriste kao dodatak coca-coli i marshmallows. Odgledajte ovaj video kako biste znali šta zapravo unosite u svoj organizam:

loading...

Powered by keepvid themefull earn money