Home / Najnovije / Nije sve tako idealno? Ispovijest žene koja radi u Njemačkoj za 1700 Eura, a 1000 daje za stan i račune!

Nije sve tako idealno? Ispovijest žene koja radi u Njemačkoj za 1700 Eura, a 1000 daje za stan i račune!

Njemačka je po mnogo čemu idealna za život. Zato većina mladih i dolazi tamo za boljim životom. Ipak, vi trebate biti svjesni da tamo ne padaju pare s neba, već da se i vi trebate truditi.

Njemačka je država  koja stvarno svojim stanovnicima nudi lijep život. Ukoliko želite raditi, naći ćete posao.  Poslovi su dobro plaćeni, ali imajte na umu da su i troškovi veliki.

Tako je jedna djevojka iz BiH otišla u Minhen kod rodice koja joj je pomogla da se tamo zaposli. Tamo je prala suđe i čistila, zaradila dosta novca i vratila se u BiH, gdje je završila kurs njemačkog. Inače ima završenu srednju medicinsku školu.

Opet je otišla u Njemačku, ali željela je napredovati. U jednoj bolnici se zaposlila kao medicinska sestra. Plata joj je iznosila 1 700 eura.

Bila je zadovoljna time, ali je uvidjela da su i troškovi veliki. Oko 100 eura joj ode dok plati režije i ostalo.

Ne govorimo vam da ne trebate tražiti posao u inostranstvu, samo se trebate informisati i znati da ćete i tamo imati troškove. Ukoliko budete spremniji za to, biće vam jednostavnije.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money