Home / Lifestyle / Oslobodila se suhih i ispucalih stopala za samo 10 MINUTA! Sada otkriva svoju tajnu…

Oslobodila se suhih i ispucalih stopala za samo 10 MINUTA! Sada otkriva svoju tajnu…

Da li i vi patite od suhih stopala koja svrbe? Mnogo ljudi pati od ovog problema, zato što koža na stopalima nema uljne žlijezde, te su stopala suha.

Umjesto toga, žlijezde znojnice su jedine koje održavaju vlažnost. Nekada ni znojnice nisu u stanju održati stopala vlažnim. Stopala su suha, svrbe ili peku, što čini da se osjećate neugodno.

Ovo su rješenja za problem suhih stopala, možete probati koje vama najviše odgovara:

Limunov sok

Kiselina u limunu pomaže otopiti mrtve ćelije kože i zato se preporučuje namakanje stopala u limunov sok u trajanju od 10 minuta. Poslije odstranite mrtvu kožu sa stopala.

Maslinovo ulje

Posjeduje hidratantno dejstvo i zbog toga je idealno za ispucala stopala.  Možete dodat nekoliko kapi limuna ili ulja lavande kako biste poboljšali djelovanje.

Vazelin

Masirajte stopala vazelinom, uključujući i prste, a za bolji efekat stavite vazelin naveče i spavajte sa pamučnim čarapama. Tako će se vazelin bolje upiti, ali naravno uljutu isperite stopala.

Šećer

Napravite smjesu od maslinovog ulja i smeđeg šećera, koristeći jednake količine.  Masirajte stopala i poslije 10-15 minuta isperite sa hladnom vodom.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money