Home / Dom i vrt / OTARASITE SE ŠTETOČINA: Ova biljka raste svuda oko nas a bukvalno tjera komarce, miševe i bube iz vaše kuće!

OTARASITE SE ŠTETOČINA: Ova biljka raste svuda oko nas a bukvalno tjera komarce, miševe i bube iz vaše kuće!

Uopšte ne morate da kupujete one skupe proizvode kako bi se otarasili dosadnih napasti kao što su komarci, bubašvabe ili drugi insekti, pa čak i miševi. Sve što trebate jeste da zasadite ovu biljku, ili je jednostavno nabavite.

U pitanju je svježa nana ili menta. Samo uzmite nekoliko saksija sa mentom i rasporedite po svojoj kući. Pauci, bubašvabe i drugi insekti jednostavno bježe od njenog mirisa pa ćete uz pomoć nje ubrzo imati jedan problem manje.

U slučaju da želite biti sigurni da se oni neće vratiti, možete napraviti i posebnu tečnost. Radi se zapravo o vrlo koncentrisanom čaju od nane.

Trebate puno sušenih listova (a može i svježih) koje trebate ubaciti u vruću vodu, ostaviti kratko unutra, procijediti (kao normalan čaj da pravite) i presuti u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte svaki kutak svoje kuće, posebno oko vrata i prozora.

Ovaj sprej ne vole ni miševi, pa ćete se usput i njih riješiti. Miševi vole da se kreću uz ivice zidova, kuhinjskih elemenata itd pa bi ta mjesta trebali poprskati.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money