Home / Najnovije / Informacije je vam mogu spasiti zdravlje: Ovo su prvi simptomi DIJABETESA koje trebate znati!

Informacije je vam mogu spasiti zdravlje: Ovo su prvi simptomi DIJABETESA koje trebate znati!

Ljudi moraju više obratiti pažnju na znakove dijabetesa, jer vrlo često ova bolest može biti neobznanjena.

Simptomi dijabetesa tipa 2 mogu biti vrlo blagi i mogu proći neopaženo duže vremena, dok bolest stvara probleme na vašem tijelu. Osim toga, simptomi dijabetesa tipa 1 mogu biti ozbiljniji i pojavljuju se vrlo brzo.

Brza dijagnoza dijabetesa je vrlo važna za liječenje. Primjećujući znakove bolesti prije nego što počne može se izbjeći bolest uopće.

Ovo su najčešći simptomi dijabetesa:

– Neobjašnjen gubitak težine od nekoliko kilograma u kratkom vremenu može biti znak da nešto nije u redu.

– Stanice u našem tijelu ne primaju glukozu kada je razina šećera u krvi visoka zbog dijabetesa. U tom slučaju, tijelo počinje razbijati mišiće kao oblik zamjenske energije. To može oštetiti bubrege, jer oni tada funkcionišu prekovremeno.

– Zamagljen vid  je još jedan čest znak dijabetesa. Oblik leće i oka može se mijenjati kada je razina glukoze u krvi visoka. Nemojte misliti da je mutan vid normalan. To može biti rani znak dijabetesa tipa 2.

– Proces ozdravljenja rane ili posjekotine može potrajati mnogo duže. Nakon nekog vremena, visok šećer u krvi može utjecati na protok krvi i izazvati oštećenja živaca, što je teško za tijelo da zacjeljuje rane.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money