Home / Zdravlje / Ovo je 6 upozoravajućih ZNAKOVA da ćete uskoro dobiti MOŽDANI UDAR!

Ovo je 6 upozoravajućih ZNAKOVA da ćete uskoro dobiti MOŽDANI UDAR!

Moždani udar se može desiti bilo kome i u bilo kojem trenutku.  Moždani udar se dešava kada krvne žile koje se nalaze u mozgu počinukrvariti, što se naziva hemoragijski ili kada krvne žile postanu blokirane što se naziva ishemijski moždani udar.

Moždani udar može uzrokovati ekstremna oštećenja mozga, kao i moguću smrt. Moždani je peti najveći uzročnik smrti u SAD-u. Šanse za moždani se mogu minimizirati ili smanjiti uz pomoć vježbanja, zdrave prehrane, i regulisanja težine.

1. Iznenadna ekstremna migrena / glavobolja

Ako često se mučite sa teškim migrenama ili glavoboljom to može značiti da postoji blokada unutar jedne od krvnih žila u mozgu.

Ako nemate podužu historiju vezanu za migrene ili glavobolje, te odjednom je razvijete niotkuda, to bi mogao biti znak upozorenja da imate moždani udar.

2. Iznenadne nevolje sa fokusiranjem

Moždani udar također može uticati na vašu sposobnost da se usredotočite i razmišljate kritički. Odmah ćete primijetiti da niste u mogućnosti da imate bilo kakve kognitivne misli.

Razlog za to je zato što određenom području u mozgu nedostaje kisika. To čini vrlo teškim za vaš mozak da obradi stvari, kao i bilo koje druge vrste funkcija koje bi inače bio u mogućnosti da učini.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money