Home / Dom i vrt / OVO JE najučinkovitiji način da potpuno uklonite ove napasti iz vaše kuće ZAUVIJEK!

OVO JE najučinkovitiji način da potpuno uklonite ove napasti iz vaše kuće ZAUVIJEK!

Postoji mnogo proizvoda na tržištu u borbi protiv ovih štetočina, ali većina njih ima određene nedostatke: žohari nestaju, ali samo u kratkom vremenu dok se opet ne pojave, neugodan miris ostaje u kući, i hemijskih proizvodi su opasni po zdravlje ljudi i životinja.

Ovo je jedan dokazan i potpuno prirodan način sa kojim ćete se lako osloboditi od žohara zauvije!

Uzmite 1 sirovi žumanjak, sipati 30-50 grama praha borne kiseline (boraksa). Pomiješajte sve dok ne dobijete smjesu. Iz smjese uzimati pomalo i praviti kuglice promjera oko 1 cm.

Pričekajte dok se ne osuše (oko jedan sat) i distribuirati ih po cijeloj kući na vidljivim mjestima i čoškovima.

Obratite posebnu pažnju na kuhinju i kupaonicu. Ne zaboravite da mjesto treba biti vidljivo, ali ne iz vašeg gledišta, već s gledišta žohara: Dijelovi polica, regali, ormari, kuhinjski ormari…

Žohar neće osjetiti loptu, ali budite sigurni da će izaći iz znatiželje. Ona će ga dotaknuti po brkovima, i on će biti osuđen, ako ne na smrt, onda na užasan svrbež.

Ove kuglice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, tako da se mogu sigurno smjestiti u kuću ili stan u kojem su mala djeca, psi ili mačke.

U početku ćete misliti kako ne djeluje, kako žohari ne brinu o ovome, kako se kreću mirno i ne osjećaju nelagodu. Ali, nakon 3-4 sedmice, morat ćete očistiti svaki dan ogromnu količinu uginulih kukaca. Nakon toga bube će potpuno nestati!

loading...

Powered by keepvid themefull earn money