Home / Najnovije / Popularni SELFIE tinejdžera umalo koštao ŽIVOTA! Ovo će mnoge ZABRINUTI!

Popularni SELFIE tinejdžera umalo koštao ŽIVOTA! Ovo će mnoge ZABRINUTI!

Pravljenje brojnih  selfija i postavljanje istih na društvene mreže je povezano sa mentalnim zdravljem i ukazuje na opsesiju za izgledom.

Pretjereno slikanje i objavljivanje na društvenim mrežama je vid kompulzivnog poremećaja. Psihijatar Dr.David Veal kaže da osobe sa tim kompulzivnim poremećajem, imaju potrebu da se više puta slikaju i objave slike na internet.

Ovaj poremećaj djeluje na mentalni sklop osobe, ukazuje na ovisnost, narcisoidnost.Psiholozi tvrde da roditelji trebaju obraćati pažnju na ono što dijete radi i kako koristi internet.

Na taj način bi se spriječile mnoge loše stvari, a šokantna je činjenica da se britanski tinejdžer Danny Bowman pokušao ubiti zbog opsesije slikanjem.

On je postao toliko ovisan o selfijima da je provodio 10 sati dnevno samo slikajući se, pravio je oko 200 selfija dnevno. Ovaj devetnaestogodišnjak nije želio napustiit kuću 6 mjeseci i bio je zamalo izbačen iz škole.

Čim bi ujutru ustao, slikao se i tražio odgovarajuću sliku. Kako mu se slike nisu sviđale, bio je očajan i htio se predozirati, a spasila ga je njegova mama.

Vjeruje se da je David prvi ovisnik o selfijima iz Velike Britanije i koji je krenuo na terapije zbog toga.

Kaže da je izgubio prijatelje, svoje zdravlje, obrazovanje, a mogao je i život. Srećom,  krenuo je na liječenje i osjeća se mnogo bolje. Terapija je obuhvatala i odvikavanje od mobitela.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money