Home / Zdravlje / dijeta / POZNATI DOKTORI OTKRIO: Oslobodite se masnog tkiva sa vašeg stomaka na zdrav način!

POZNATI DOKTORI OTKRIO: Oslobodite se masnog tkiva sa vašeg stomaka na zdrav način!

Obično kada se govori o cilju gubljenja sala oko trbuha odnosi se na dvije odvojene vrste masnih naslaga, prvi je visceralnog masnog tkiva također poznat kao aktivne masti i masti pod kožom, odnosno potkožna masnoća.

Drugi je zapravo onaj koji možete “vidjeti” na svojim rukama, stomaku, bedrima ili nekom drugom dijelu tijela koji je labav i deblji.

Visceralno masno tkivo je, međutim puno teže primjetiti jer okružuje organe u vašem središnjem dijelu, kao što su pankreas, jetra, a također okružuje crijeva.

Veliki postotak visceralne masti u tijelu može uzrokovati ozbiljne smetnje u pravilnom radu jetre i spriječiti pravilne hormonalne poruke između tjelesnih vitalnih organa.

To u konačnici može uzrokovati otpornost na inzulin što može dovesti do razvoja dijabetesa, visokog krvnog pritiska, povećati holesterol i povećavati rizik od razvoja bolesti srca…

Kako dijagnosticirati i riješiti problem?

Najbolji način da saznate ako imate previše visceralnog masnog tkiva jeste da izmjerite svoj stomak. Ako je struk veći od 30 inča za žene i 40 inča za muškarce, to je jasan pokazatelj da postoji višak masnoće, iako možda imate zdravu tjelesnu težinu.

1. Trebali biste slijediti ispravno prilagođeni plan prehrane prema vašim potrebama

Jedite svježe povrće i voće, koji su puni hranjivih tvari i vlakana koja će olakšati probavu. Morate se konzultirati s profesionalnim nutricionistom koji će vam pomoći da dizajnirate pravilan plan prehrane prema vašim potrebama, s primarnim ciljem poboljšanja zdravlja i mršavljenja.

Ograničiti konzumiranje masti na 20-30% ukupnih dnevnih kalorija, ograničiti zasićene masti pronađene u  ulju i prerađenoj hrani na 7% i potpuno izbjegavati trans masti koje su najopasnije.

Plan prehrane je treba biti sastavljen od svježeg povrća i voća, i sporo probavljivih ugljikohidrata koje možete pronaći u leći, grahu i žitaricama.

Za nastavak teksta kliknite na sljedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money