Home / Zdravlje / Pripremate li hranu u ALUMINIJSKOJ FOLIJI? Nakon što ovo pročitate, više NIKADA to nećete raditi!

Pripremate li hranu u ALUMINIJSKOJ FOLIJI? Nakon što ovo pročitate, više NIKADA to nećete raditi!

Mnogi ljudi koriste aluminijsku foliju za pripremu obroka ne znajući da rade nešto pogrešno. Ovaj način pripreme hrane svakako je zgodan, ali je zapravo povezan s mnogim ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Aluminij je prirodni otrovan element i svakako ne bi trebali koristiti blizu svoje hrane. Ako koristite ovaj trik za kuhanje, prestanite odmah.

Ako ste preeksponirani aluminiju, on će se učitati u vaše tijelo sa štetnim toksinima. Naše tijelo je izrađeno na način koji omogućava da se očisti od toksina samo. Stručnjaci iz Sinai Hospital tvrde da aluminij ima tendenciju nakupljanja u organizmu i dovodi do štetnih trovanja aluminijom.

Ovo je ozbiljno zdravstveno stanje koje izaziva patnju sistema i bolove, grčeve u mišićima i slabost, zbunjenost i napade. Djeca pretjerano izložena aluminiju imaju problema s njihovim rastom i razvojem.

Ova vrsta trovanja također je povezana s respiratornim problemima, anemijom i poremećajem živčanog sistema. Prema nekoliko znanstvenih studija, izlaganje aluminiju može dovesti do oštećenja i deformacija fetusa. Ovo je definitivno proizvod koji biste trebali izbjegavati.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money