Home / Dom i vrt / Prirodno i jeftino: Napravite sami DOMAĆI UKLANJIVAČ MRLJA! Rezultati će vas iznenaditi!

Prirodno i jeftino: Napravite sami DOMAĆI UKLANJIVAČ MRLJA! Rezultati će vas iznenaditi!

Mrlje se pojavljuju svaki dan na odjeći, tepisima i drugim stvarima u svim domovima. Svi smo nekad uflekali našu odjeću, namještaj, pa čak i auto sjedala.

Komercijalni proizvodi će često dodati sintetičke hemikalije kako bi poboljšali učinkovitost proizvoda ili produžitli svoj rok trajanja. Ove dodane hemikalije mogu iritirati osjetljivu kožu i potaknuti alergijsku reakciju.

Osim toga, ako proizvod za uklanjanje mrlja dolazi u sprej boci, svaki sprej zagadi kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima. Srećom, postoji mnogo prirodnih načina za uklanjanje mrlja, bez hemijskih dodataka, a vi ih već imate u svojoj kuhinji ili kupaonici.

Ključna stvar je da reagujete odmah čim se pojavi mrlja. Što duže se to ne riješava, sve se više taloži i teže postaje za učinkovito uklanjanje.

Ovaj recept je vrlo jednostavan i pristupačan, na dohvat ruke. Uklanja mrlje različitog porijekla, a može lako parirati najskupljim preparatima sa istim ciljem.

Ali ono što je najvažnije – on je bez ikakvih hemikalija, koje često uzrokuju alergijske reakcije na koži djece i odraslih. Koliko često smo u potrazi za univerzalnim sredstvom za uklanjanje mrlja, ne znajući da možemo napraviti jedan odličan sami.

Sastojci:

  •     100ml tekućeg sapuna
  •     100ml ocat sa 9% alkohola
  •     100ml mineralne vode
  •     sprej boca
  •     četka

Priprema i primjena:

Pomiješajte sve sastojke zajedno i sipati smjesu u praznu sprej bočicu.

Poprskati na mrlju koju želite ukloniti i ostaviti da djeluje 10-15 minuta. Nakon toga trljati mrlju četkom.

Za starije i tvrdokornije mrlje koje ne možete ukloniti nakon prvog pokušaja, još jednom ponovite postupak.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money