Home / Zdravlje / dijeta / REKORDERKA: Smršala je 50 kilograma za 10 mjeseci a nije vježbala ni dana! Evo šta je radila…

REKORDERKA: Smršala je 50 kilograma za 10 mjeseci a nije vježbala ni dana! Evo šta je radila…

Kako bismo smršali, bitno je da se zdravo hranimo i budemo fizički aktivni. Zato jedite što više voća i povrća, izbacite nezdrave anmirnice, nezdrava pića i vidjet ćete kako ćete smršati.

Naravno, trebate se potruditi. Kkao bsite bili zdravi, potrebno je da s ezdravo hranite. Zdrava ishrana će spriječiti, ali i izliječiti mnoge boelsti.

Nije dovoljno da uzimate terapiju, ako s enećete zdravo hraniti. Od otga nemate ništa. Zato promijenite loše navike.

Djevojka pod imenom Lily je ostvarila veliki uspjeh sa tzv. ketonskim režimom ishrane. Pod tim s podrazumijeva  da se smanji unos ugljikohidrata tokom dana. To zaista pomaže kada liječimo mnoge bolesti, pogotovo bolesti gastrointestinalnog trakta.

Infomrišiet koje biste namirnice tada trebali izbaciti, a koje uključiti. Nemojte misliti da se ugljikohidrati nalaze samo u slatkišima, nalaze se i u mnogo drugim namirnicama, pa i hljebu. Zato se hljeb nikako ne konzumira u ovom režmu. Ne brinite jer postoje brojne zamjene za hljeb.

U ketonskom režimu ishrane dozvoljeno je jesti piletinu, govedinu, ribu. Mlijeko i mliječni proizvodi: jogurt, kefir, sir su takođe dozvoljeni. Voće i povrće jedite, ali provjerite koje je poželjno zbog sadržaja šećera.

Ovaj način ishrane  preporučuje se i osobama koje se liječe od bakterija, npr. candide i sl.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money