Home / Najnovije / Recept koji rješava sve MENSTRUALNE PROBLEME: Eliminiše bol i povećava plodnost!

Recept koji rješava sve MENSTRUALNE PROBLEME: Eliminiše bol i povećava plodnost!

Osim što povoljno utiče na regulaciju menstrualnog ciklusa, smanjuje simptome PMS-a te umanjuje tegobe koje mogu prouzrokovati miom na materici.

Gotovo da ne postoji žena koja barem u nekom periodu svog života nije imala problema sa menstrualnim ciklusom. Uglavnom je to riječ o neredovnom ciklusu, bolovima, grčevima i obilnim krvarenjima.

Ova čajna mješavina efikasno pomaže kod takvih tegoba i savjetujemo vam da je probate. Trebate samo tri sastojka za njenu pripremu.

Sastojci

  • 100 g nadzemnog dijela hajdučke trave
  • 100 g osušenih cvjetova nevena
  • 50 g osušenih listova koprive

Priprema

Sve sastojke izmješajte. Dvije supene kašike ove mješavine prelijte sa pola litra ključale vode i ostavite u poklopljenoj posudi da odstoji pet minuta. Nakon toga procijedite i sačekajte da se malo prohladi.

Način primjene

Ovaj čaj se pije u malim gutljajima, u toku nekoliko sati. Konzumirajte litar čaja dnevno, pola litre prepodne i pola litre popodne.

U toku menstrualnog ciklusa, ako je krvarenje obilnije, ne preporučuje se konzumiranje čaja. Nakon dva mjeseca redovne konzumacije, potrebno je pauzirati dvije sedmice, a nakon toga nastaviti sa tretmanom do željenih rezultata.

Pored toga štp povoljno utiče na regulaciju menstrualnog ciklusa, ovaj čaj smanjuje simptome PMS-a, povećava plodnost kod žena i umanjuje tegobe koje mogu da prouzrokuju miom na materici.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money