Home / Najnovije / Stvarni uzroci depresije za koje mnogi ne znaju – sigurno ih niste očekivali…

Stvarni uzroci depresije za koje mnogi ne znaju – sigurno ih niste očekivali…

Depresija je stanje koje se nipošto ne smije zapuštati. Depresivne osobe ne treba kriviti, napadati već pokušati shvatiti šta ih je dovelo u to stanje.

Uzroci toga što se osjećamo loše, depresivni smo, je nešto što nam se dogodilo. Razočaramo se u nekog, ne dobijemo ono što smo željeli ili se dogodi neki veći gubitak u našem životu.

Kada se osjećate tako, imajte na umu da se nekim osobama dešavaju mnogo gore stvari, ali one ne odustaju. Hrabro koračaju kroz život i ne dižu ruku na sebe. Zato se osvijestite, dođite sebi.

Ono što je baš čest uzrok depresije jeste nešto loše što nam se dogodilo u djetinjstvu. Iako je možda prošlo dosta vremena, m nismo zaboravili  neke stvari koje su nas povrijedile. Odrasle osobe koje su na bilo koji način bile zlostavljane kao djeca, često će se osjećati depresivno jer su ta sjećanja potisnule.

Pogotovo ako je riječ o seksualnom zlostavljanju. Zato trebate pomoći takvim osobama, a ne odbaciti ih, osuđivati.

Ne povlačite se u sebe, već potražite pomoć. Ne znači da ste ludi ako odete psihologu, već da vam treba neko s kim ćete normalno porazgovarati o nečemu. Družite se, uključite se u određene aktivnosti,  brinite o životinjama, pomozite nekome i odmah ćete se bolje osjećati.

loading...

Powered by keepvid themefull earn money