Home / Najnovije / FDA ODOBRILA: Sve europske BEBE će od decembra 2016 imati ugrađen MIKRO-ČIP!!!

FDA ODOBRILA: Sve europske BEBE će od decembra 2016 imati ugrađen MIKRO-ČIP!!!

Prema članku objavljenom u finskim novina koje distribuiraju studentu medicine i liječnici, u budućnosti medicinski smjer za razvoj tehnologije za kontrolu uma će ograničiti našu slobodu.

Naime, od decembra 2016. svako novorođenče u Europi će biti mikro-čipovano. Nakon što se beba rodi dobit će instaliran mikročip i svaki potez bebe se od tada može pratiti.

Mnogi izvori sugerišu da počevši od decembra 2016. svako europsko novorođenče će biti obavezno imati RFID čip instaliran. Ovaj čip će poslužiti kao GPS senzor i bit če opremljen mikro-jednokratnom baterijom. Dakle, svako bi trebao zamijeniti bateriju svake dvije godine.

Prikupljeni podaci se pohranjuju i prenose na mobitelima i tabletima sa određenim instaliranim aplikacijama. Naime, snimljeni podaci će pružiti roditeljima i liječnicima  uvid u bebino zdravstveno stanje.

Nažalost, za ljudsku budućnost, FDA je već odobrila ovu tehnologiju za ljudsku upotrebu, što znači da se definitivno pravi. Ali, njegov puni kapacitet će ostati nepoznati.

Štoviše, osim prikupljanja, pohrane i prijenosa osobnih podataka, ovaj čip će obavljati mnoge druge funkcije.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentare smatrate li ovo dobrom stvari ili ne?

loading...

Powered by keepvid themefull earn money