Home / Najnovije / Upozorenje: 85% tampona i proizvoda za žensku higijenu sadrže OVU kancerogenu supstancu!

Upozorenje: 85% tampona i proizvoda za žensku higijenu sadrže OVU kancerogenu supstancu!

Kako nauka napreduje, učimo sve više o štetnim hemikalijama i njihovom uticaju na ljudsko zdravlje. Problem je u tome što gotovo uvijek vidimo problem tek nakon što dovoljno ljudi dobije ozbiljna zdravstvena oštećenja.

Tokom posljednjih nekoliko desetljeća, proizvodnja sintetičkih vlakana bila je vrlo intenzivna, a oni su ih stavili u osnovu svakog proizvoda, od odjeće do higijenskih proizvoda.

Neki od njih su se koristili i za tampone, a mnoge žene su patile od ozbiljnih zdravstvenih problema koji se odnose na te proizvode. Srećom, nezdravi materijali su prepoznati i eliminisani iz široke upotrebe, ali postojili još takvih materijala?

Što je nova opasnost u proizvodima za žensku higijenu?

Glifosat je tvar koja se koristi kao herbicid u proizvodnji pamuka, a nedavno je otkriveno da ona može imati vrlo štetne učinke na ljudsko zdravlje. Naime, tvrtka po imenu Monsanto osim genetski modificiranih sjemena, također proizvodi taj herbicid i prodaje proizvođaćima pamuka.

Kao posljedica toga, gotovo 85% proizvoda na bazi pamuka sadrži glifosat. Neki stručnjaci izrazili su zabrinutost da bi taj postotak mogao biti i veći, jer su neke istraživačke institucije u SAD-u pod uticajem Monsanto i rezultati istraživanja zapravo mogu biti pristrasni.

Tamponi su posebno opasan izvor ovog materijala, jer oni dolaze u vrlo bliskom kontaktu sa sluznicom i mogu otpustiti glifosat u vaše tijelo kroz vaginalni zid.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money