Home / Zdravlje / UPOZORENJE DOKTORA: Ako imate jedno od OVIH 6 stanja prestanite konzumirati ČEŠNJAK odmah!

UPOZORENJE DOKTORA: Ako imate jedno od OVIH 6 stanja prestanite konzumirati ČEŠNJAK odmah!

Postoje brojne studije koje su dokazale da alicin – aktivni spoj u češnjaku ima iste mehanizme kao i ACE inhibitor u snižavanju povišenog krvnog pritiska.

Osim toga, češnjak ima sposobnost da spriječi stvaranje angiotenzina II, hormona, te pomaže u opuštanju krvnih žila. Također, češnjak je vrlo koristan za snižavanje visoke razine holesterola (LDL).

Sve gore spomenute zdravstvene prednosti čine češnjak jednim od najboljih povrća. Češnjak se koristi u mnogim jelima zbog svog ukusa. To je ukusna, hranjiva i vrlo zdrava namirnica,te to čini savršenu kombinaciju.

Osim činjenice da je češnjak super za snižavanje krvnog pritiska i holesterola, također je najbolji prirodni lijek za imunološki sistem. Češnjak je također vrlo koristan u liječenju infekcija i upale uha.

Međutim, za slijedeće grupe ljudi nije poželjno konzumirati češnjak jer to može dovesti do ozbiljnih problema i komplikacija:

– Češnjak ima prirodna antikoagulantna svojstva, ili drugim riječima to je savršen lijek za liječenje problema cirkulacije, a na taj način spriječava ugruške koji mogu dovesti do srčanog udara, tromboze i moždanog udara.

Ipak, medicinski stručnjaci kažu da ne bi trebalo uzimati  antikoagulantne lijekove jer to može dovesti do pretjeranog krvarenja.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money