Home / Najnovije / UPOZORENJE: Ovo je 6 velikih uzročnika RAKA koje svi imamo u kući a trebali bi ih se riješiti ODMAH!

UPOZORENJE: Ovo je 6 velikih uzročnika RAKA koje svi imamo u kući a trebali bi ih se riješiti ODMAH!

Evo još šest važnih uzročnika raka za koje rijetko ko zna a trebali bi ih biti svjesni.

1. Svijeće

Prema istraživanju američkog Consumer Product Safety Commission (CPSC), 40% svijeća na tržištu sadrži olovne žice unutar svojih fitilja. Mirisne svijeće najčešće sadrže olovne fitilje. Miris ulja omekšava vosak, pa ih proizvođači koriste kako bi fitilji bili čvršći.

Izloženost visokim količinama olova može doprinijeti hormonskom poremećaju, problemima u ponašanju, teškoćama u učenju, i mnogim drugim zdravstvenim problemima.

2. Osvježivači zraka

Mnogi osvježivači zraka su kancerogeni, jer sadrzže razne spojeve i toksine kao što su ftalat estera u svojim formulama. Mnoga istraživanja su pokazala da većina ispitanih proizvoda sadrži hemikalije koje mogu pogoršati astmu i utiču na reproduktivni razvoj.

Niti jedna od tih hemikalija nije navedena na etiketama proizvoda ili podacima o sigurnosti materijala. Kao zamjenu pokušajte prirodne mirise iz eteričnih ulja.

3. Pribor za crtanje

Određene umjetničke potrepštine kao što su epoksi i ljepila, akrilne boje i otapala, te stalni markeri sadrže hemikalije povezane s alergijama, oštećenjima organa, te raka. Djeca su posebno osjetljiva na toksine zbog svog nezrelog imunološkog sistema, tako da treba dodatno biti pažljiv s proizvodima koje koristimo.

Za nastavak teksta kliknite na slijedeću stranicu…

loading...

Powered by keepvid themefull earn money