Home / Zdravlje / UPOZORENJE ZA ŽENE: Nije izvadila TAMPON nekoliko dana, a evo kakve UŽASNE posljedice sada trpi…

UPOZORENJE ZA ŽENE: Nije izvadila TAMPON nekoliko dana, a evo kakve UŽASNE posljedice sada trpi…

Jedna učenica je završila na intenzivnoj njezi 3 dana jer nije mogla da se pomjeri. Ona je u sebi držala tampon čak 9 dana.

Emily Pankhurst ima 20 godina i živi u Engleskoj. Ona je mislila da je svo vrijeme pod stresom, ali  zapravo je patila od sindroma toksičnog šoka, zbog tampona kojeg nije uklonila!

“Kada sam konačno shvatila da je tampon još uvijek u meni, obuzela me tuga i potpuni mrak. Bilo je užasno, bio je prepun bakterija.” kaže Emily.

Mlada djevojka je stavila tampon za vrijeme svoje posljednje menstruacije, ali je tokom ispita i stresa tokom tih dana potpuno zaboravila na njega.

Ona nije primjetila prisustvo zaraženog tampona sve do pojave krvave stolice i stomaka koji je postajao sve veći. Nakon par sati  nije se mogla kretati zbog bola i imala je poteškoće pri govoru. Odmah su je odveli u bolnicu.

“Doktori su me pitali kada sam zadnji put bila u WC-u i ja nisam mogla da se sjetim. Bila sam potpuno pod stresom. Samo sam htjel dobre ocjene u školi, sve ostalo je bilo manje bitno.” kaže Emily

Nesretna djevojka je izjavila da joj je njena majka spasila život.

“Mislila sam da je u pitanju stres, ali nisam znala sve simptome. Moja majka je znala da nešto nije uredu i bila je uporna. Ona mi je spasila život.”

loading...

Powered by keepvid themefull earn money